• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Friday, January 27, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Кулінарія

5 смачних весняних салатів

YuliyaShatalko Автор YuliyaShatalko
24.03.2018
у Кулінарія
Reading Time: 1 min read
524 6
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Весна – найкращий час, щоб зробити свій раціон максимально здоровим та корисним, адже усі ринки та у супермаркети переповнені свіжою зеленю та іншими весняними продуктами.

«Лучанка» пропонує вам приготувати нескладні та надзвичайно смачні весняні салати на будь-який смак.

САЛАТ «ПЕРША ЗЕЛЕНЬ»

Склад:

  • 100 грамів бринзи або фети;
  • баночка зелених оливок без кісточок;
  • 2 огірки;
  • жменька салату;
  • свіжий базилік;
  • 1 лимон;
  • степір’я зеленої цибулі;
  • 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії;
  • чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

Листя салату порвати на великі шматки. Сир та огірки порізати кубиками. Зелень мілко накришити. Додати оливки, попередньо зливши маринад. Лимон обдати окропом і розділити на 2 частини, одну з яких нарізати маленькими шматочками, а з іншої вичавити сік. Тепер слід перемішати лимонний сік, оливкову олію та чорний перець. Далі усі інгредієнти слід змішати і заправити щойно виготовленим соусом.

САЛАТ «ЦЕЗАР» З АВОКАДО

У цій варіації смак салату підсилює авокадо.

Склад:

  • 1 шт. курячого філе;
  • 1 пучок салату;
  • 4 курячих яйця;
  • пшеничні грінки;
  • 1 авокадо;
  • 1 часник;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 яєчний жовток;
  • 3 чайні ложки винного білого оцту;
  • Пів чайної ложки піжонської гірчиці;
  • 80 мілілітрів оливкової олії;
  • 80 грамів пармезану.

Спосіб приготування:

Посмажити куряче філе, нарізати на шматочки. Салат порвати руками. Почистити авокадо, нарізати його шматочками. Яйця відварити, порізати. Для приготування соусу часник слід пропустити через прес, змішати з лимонним соком, оцтом, гірчицею, жовтком і 40 грамами пармезану. Усі інгредієнти подрібнити у блендері, поступово вливаючи у суміш оливкову олію. Посолити, поперчити за смаком. Полити салат соусом, посипати сиром, що залишився, додати пшеничні грінки.

САЛАТ З СИРОМ ТА ПОМІДОРАМИ

Склад:

  • 2 великих помідори або 5 помідорів черрі;
  • великий пучок салату;
  • 70 грамів твердого сиру;
  • оливкова олія;
  • бальзамічний оцет.

Спосіб приготування:

Нарвати великими шматками листя салату та покласти у салатницю. Помідори нарізати дольками. Салат заправити оливковою олією та бальзамічним оцтом, посипати натертим сиром.

САЛАТ З ЧЕРРІ, МОЦАРЕЛОЮ ТА РУКОЛОЮ

Склад:

  • 15 помідорів черрі;
  • пів червоної цибулини;
  • 1 жменя свіжого базиліку;
  • 1 пучок уколи;
  • 100 грамів моцарели;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • бальзамічний оцет;
  • перець, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Наріжте помідори черрі шматочками, а цибулю – тонкими кільцями, додайте половину базиліку. Полийте усе це 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть та поперчіть за смаком. У салатницю викладаємо руколу та поливаємо рештою оливкової олії та бальзамічним оцтом. Зверху покладіть суміш з помідорів, сир та базилік, який залишився. Ще раз покропіть все бальзамічним оцтом.

САЛАТ З ПРОШУТТО, РЕДИСКОЮ ТА ПЕРЕПЕЛИНИМИ ЯЙЦЯМИ

Склад:

  • 6 перепелиних яєць;
  • 50 грамів руколи;
  • 100 грамів тонко нарізаного прошутто (можна замінити іншою в’яленою шинкою);
  • 50 грамів салату;
  • 1 авокадо;
  • 10 редисок;
  • 2-3 сиепір’я зеленої цибулі;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • лимонний сік.

Спосіб приготування:

Зварити перепелині  протягом довести до кипіння, зменшити вогонь та варити протягом 3-4 хвилин. Потім покласти в холодну воду, почистити та порізати навпіл. Розігріти духовку до 180 градусів, викласти на деко пергаментний папір, покласти на неї прошутто і поставити деко в духовку. Підсушити шинку в духовці протягом 5 хвилин з кожного боку. Почистити авокадо і порізати на маленькі кубики. Редиску порізати на кружальця, зелену цибуля дрібно порізати. Тепер слід викласти салатне листя в миску, на нього покласти яйця, шинку, авокадо, цибулю і редиску, усе змішати. Насамкінець у 2 столові ложки оливкової олії вцідити лимонний сік, змішати та заправити сумішшю салат.

Смачного!

Теги: веснавітаміниздорове харчуваннясалат
Поділитися412Твітнути258Поділитися103
YuliyaShatalko

YuliyaShatalko

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?