Весна – найкращий час, щоб зробити свій раціон максимально здоровим та корисним, адже усі ринки та у супермаркети переповнені свіжою зеленю та іншими весняними продуктами.
«Лучанка» пропонує вам приготувати нескладні та надзвичайно смачні весняні салати на будь-який смак.
САЛАТ «ПЕРША ЗЕЛЕНЬ»
Склад:
- 100 грамів бринзи або фети;
- баночка зелених оливок без кісточок;
- 2 огірки;
- жменька салату;
- свіжий базилік;
- 1 лимон;
- степір’я зеленої цибулі;
- 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії;
- чорний мелений перець.
Спосіб приготування:
Листя салату порвати на великі шматки. Сир та огірки порізати кубиками. Зелень мілко накришити. Додати оливки, попередньо зливши маринад. Лимон обдати окропом і розділити на 2 частини, одну з яких нарізати маленькими шматочками, а з іншої вичавити сік. Тепер слід перемішати лимонний сік, оливкову олію та чорний перець. Далі усі інгредієнти слід змішати і заправити щойно виготовленим соусом.
САЛАТ «ЦЕЗАР» З АВОКАДО
У цій варіації смак салату підсилює авокадо.
Склад:
- 1 шт. курячого філе;
- 1 пучок салату;
- 4 курячих яйця;
- пшеничні грінки;
- 1 авокадо;
- 1 часник;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 1 яєчний жовток;
- 3 чайні ложки винного білого оцту;
- Пів чайної ложки піжонської гірчиці;
- 80 мілілітрів оливкової олії;
- 80 грамів пармезану.
Спосіб приготування:
Посмажити куряче філе, нарізати на шматочки. Салат порвати руками. Почистити авокадо, нарізати його шматочками. Яйця відварити, порізати. Для приготування соусу часник слід пропустити через прес, змішати з лимонним соком, оцтом, гірчицею, жовтком і 40 грамами пармезану. Усі інгредієнти подрібнити у блендері, поступово вливаючи у суміш оливкову олію. Посолити, поперчити за смаком. Полити салат соусом, посипати сиром, що залишився, додати пшеничні грінки.
САЛАТ З СИРОМ ТА ПОМІДОРАМИ
Склад:
- 2 великих помідори або 5 помідорів черрі;
- великий пучок салату;
- 70 грамів твердого сиру;
- оливкова олія;
- бальзамічний оцет.
Спосіб приготування:
Нарвати великими шматками листя салату та покласти у салатницю. Помідори нарізати дольками. Салат заправити оливковою олією та бальзамічним оцтом, посипати натертим сиром.
САЛАТ З ЧЕРРІ, МОЦАРЕЛОЮ ТА РУКОЛОЮ
Склад:
- 15 помідорів черрі;
- пів червоної цибулини;
- 1 жменя свіжого базиліку;
- 1 пучок уколи;
- 100 грамів моцарели;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- бальзамічний оцет;
- перець, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Наріжте помідори черрі шматочками, а цибулю – тонкими кільцями, додайте половину базиліку. Полийте усе це 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть та поперчіть за смаком. У салатницю викладаємо руколу та поливаємо рештою оливкової олії та бальзамічним оцтом. Зверху покладіть суміш з помідорів, сир та базилік, який залишився. Ще раз покропіть все бальзамічним оцтом.
САЛАТ З ПРОШУТТО, РЕДИСКОЮ ТА ПЕРЕПЕЛИНИМИ ЯЙЦЯМИ
Склад:
- 6 перепелиних яєць;
- 50 грамів руколи;
- 100 грамів тонко нарізаного прошутто (можна замінити іншою в’яленою шинкою);
- 50 грамів салату;
- 1 авокадо;
- 10 редисок;
- 2-3 сиепір’я зеленої цибулі;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- лимонний сік.
Спосіб приготування:
Зварити перепелині протягом довести до кипіння, зменшити вогонь та варити протягом 3-4 хвилин. Потім покласти в холодну воду, почистити та порізати навпіл. Розігріти духовку до 180 градусів, викласти на деко пергаментний папір, покласти на неї прошутто і поставити деко в духовку. Підсушити шинку в духовці протягом 5 хвилин з кожного боку. Почистити авокадо і порізати на маленькі кубики. Редиску порізати на кружальця, зелену цибуля дрібно порізати. Тепер слід викласти салатне листя в миску, на нього покласти яйця, шинку, авокадо, цибулю і редиску, усе змішати. Насамкінець у 2 столові ложки оливкової олії вцідити лимонний сік, змішати та заправити сумішшю салат.
Смачного!