• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Thursday, February 9, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Кулінарія

Без олів’є: новорічне меню-2018

YuliyaShatalko Автор YuliyaShatalko
16.07.2017
у Кулінарія
Reading Time: 2 mins read
470 4
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Традиційний новорічний салат «Олів’є», як і інші застарілі атрибути свята – фільм «Іронія долі або з легким паром» – поступово відходить у минуле. Лучани намагаються святкувати Новий рік, відходячи від радянських традицій.

Пропонуємо Вашій увазі 5 страв, які замінять обридлі олів’є, шубу та вінегрет.

ПОБІЛЬШЕ М’ЯСА

2018 рік за східним календарем – рік Жовтої собаки. Тож на столі обов’язково мають бути м’ясні страви, якщо Ви, звісно, не вегетаріанець.

  1. Запечена свинина

На цю страву Ви витратите 40 хвилин, але результат приємно потішить усіх домашніх без винятку! Спробуйте відбивні зі свинини, запечені в духовці з овочами під апетитною сирною шкоринкою.

Інгредієнти:

  • Відбивні зі свинини — 5 штук;
  • цибуля — 1 штук;
  • майонез — 100 мілілітрів;
  • шампіньйони — 4 штук;
  • солодкий перець — 1/2 штук;
  • сир «Гауда» — 100 грамів;
  • відварені яєчні жовтки – 2 штуки.

Приготування:

  • Деко слід змастити олією, викласти на нього підготовлені відбивні, посолити, поперчити за смаком та помазати майонезом.
  • Мілко наріжте цибулю та посипте її на м’ясо.
  • Шампіньйони та перець потрібно нарізати маленькими кубиками та покласти на свинину. Далі натріть жовтки і також покладіть на овочі.
  • Насамкінець усе треба посипати натертим сиром.
  • Поставте деко зі стравою у попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку і запікайте до повної готовності – приблизно 40 хвилин.
  • Готове м’ясо викласти на тарілку та подати на стіл.

  1. Курка запечена з рисом та яблуками

Все ж свинина важке для шлунка м’ясо, тому пропонуємо ще один м’ясний рецепт, але вже з курятини.

Інгредієнти:

  • Домашня курка — 1 штук вагою 2 кілограми;
  • сіль, перець, зелень за смаком;
  • пропарений рис — 1/2 склянки;
  • вершкове масло — 50 грамів;
  • яблуко (кисло-солодке) — 1 штука;
  • карі — 1/2 чайної ложки;
  • сметана — 2 столових ложки;
  • коньяк — 1 столова ложка.

Приготування:

  • Зі спини курки вирізати хребет, розвернути тушку навпіл, видалити грудну кістку. Ніжки та крильця лишити повністю. Натерти курку сіллю та перцем, накрити харчовою плівкою.
  • У підсоленій воді зварити рис. Яблуко порізати на кубики. Покласти в тарілку рис та кубики яблука. Розтопити масло та полити ним рис, посипати його приправою карі і влити коньяк. Усе ретельно перемішати.
  • Розкласти начинку на розкладену курку. Шкіру з’єднати та зшити по спині кулінарними нитками. Увага: щоб нитка легко проходила, треба змастити її маслом.
  • Перевернути курку та покласти її у форму відповідного розміру, попередньо змащену маслом. Запікати 20 хвилин при температурі 250 градусів у духовці, згодом зменшити температуру до 160-ти градусів і запікати більше години.
  • Подавати курку, порізавши на порції.

САЛАТИ

  1. Салат з червоною квасолею

Салат з червоною квасолею користується популярністю в багатьох країнах і може стати хорошою альтернативою олів’є.

Інгредієнти (4 порції):

  • Червона консервована квасоля – 1 банка;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • цибуля — 1 штука;
  • винний оцет — 3 столових ложки;
  • солодкий перець — 1 штука;
  • помідори — 2 штуки;
  • відварена курка — 150 грамів;
  • кінза — великий пучок;
  • оливкова олія;
  • перець за смаком.

Приготування:

  • Перш за все потрібно нарізати цибулю на дуже маленькі кубики. Потім викласти її в невеликий контейнер, влити оцет, сіль, цукор і все перемішати, після чого поставити суміш у холодильник на півгодини.
  • Вирізати серцевину з солодкого перця та нарізати його на дрібні кубики.
  • Помідори та куряче м’ясо теж порізати на маленькі кубики.
  • Обірвати листя кінзи та дрібно нарізати.
  • Змішати усі інгредієнти, заправити салат олією та поперчити за смаком.

  1. Салат з куркою та апельсинами

Цей легкий та корисний салат якнайкраще підійде для новорічної вечері, не перевантажуючи організм важкою трапезою.

Інгредієнти (4 порції):

  • Салат-латук – 8 штук;
  • Куряче філе – 400 грамів;
  • Апельсини – 2 штук;
  • сир «Фета» – 100 грамів;
  • сіль;
  • гострий мелений перець;
  • оливкова олія – 4 чайних ложки;
  • бальзамічний оцет.

Приготування:

  • Розігріваємо 2 столових ложки олії на сковорідці, смажимо куряче філе з двох сторін (приблизно по 5 хвилин із кожної сторони), додаємо сіль та пере за смаком.
  • Миємо, сушимо та рвемо салат руками.
  • Очищуємо апельсин від шкірки та білих плівок, вирізаємо дольки.
  • Нарізаємо філе тонкими шматочками.
  • До листя салату додаємо шматочки апельсина, курки та розкришену фету.
  • За бажанням можна додати листочки петрушки або іншу зелень. Поливаємо салат оливковою олією і бальзамічним оцтом (необов’язково).

ДЕСРТ

  1. Лебкухен

Хоч новорічні приготування і займають багато часу, та зрештою все ж хочеться потішити себе і своїх близьких чимось солоденьким. Для цього в нагоді стане рецепт святкового німецького печива «Лебкухен», яке готується не більше ніж півгодини.

Інгредієнти (30 шт.):

  • Пшеничне борошно – 250 грамів;
  • мелений мигдаль – 75 грамів;
  • розрихлювач – 1 чайна ложка;
  • харчова сода – ½ чайної ложки;
  • мелений імбир – 2 чайні ложки;
  • мелений мускатний горіх – ½ чайної ложки;
  • мелена кориця – – ½ чайної ложки;
  • мелена гвоздика – ½ чайної ложки;
  • цедра 1 апельсина і 1 лимона;
  • світлий мед – 200 мілілітрів;
  • вершкове масло – 200 мілілітрів.

Приготування:

  • Змішайте борошно, мелений мигдаль, розрихлював, соду, прянощі, цедру апельсина та лимона у великій мисці. Розтопіть на сковорідці масло з медом, влийте цю суміш у сухі інгредієнти та перемішайте до утворення тугого тіста. Накрийте миску харчовою плівкою і лишіть тісто холонути.
  • Розігрійте духовку до 180-ти градусів. Руками зваляйте з тіста кульки діаметром 3 сантиметри і викладайте на підготовлені деко на відстані одне від одного. Розпластайте кульки, щоб вони стали пласкими. Покладіть в центр кожного печива половинку мигдалю. Випікайте близько 15 хвилин, поки випічка не підніметься і не стане золотого кольору.

Редакція сайту «Лучанка» бажає Вам смачного і вітає з прийдешнім Новим роком!

Теги: їжакухняНовий рік
Поділитися369Твітнути231Поділитися92
YuliyaShatalko

YuliyaShatalko

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?