Сьогодні, 20:58 0 Дієтологи наголошують, що при високому артеріальному тиску важливо контролювати кількість натрію та збільшити споживання кальцію. Серед продуктів, які допомагають стабілізувати тиск, є сир, за умови, що його вибирати з низьким вмістом натрію.
Про це інформує Eatingwell, пише УНІАН.
Різні дослідження підтверджують, що помірне вживання сиру може знижувати ризик розвитку гіпертонії, оскільки кальцій, магній і фосфор у молочних продуктах здатні зменшити як систолічний, так і діастолічний тиск. Експерти назвали чотири найкращих види сиру для контролю за тиском.
Швейцарський сир
Цей сир відомий своїми дірочками, які утворюються через бульбашки вуглекислого газу, що виникають під час бродіння. У швейцарському сирі низький вміст натрію – лише 54 мг на унцію. Крім того, порція швейцарського сиру містить 252 мг кальцію, що є важливим для підтримки нормального рівня тиску.
Моцарела
Цей сир зберігається у воді, і порція містить всього 85 мг натрію на унцію. Дієтологи рекомендують використовувати моцарелу для приготування піци з великою кількістю свіжих овочів.
Козячий сир
Шевр або козячий сир має 118 мг натрію та 85 мг кальцію на унцію. Це один з найбільш корисних варіантів для тих, хто хоче знижувати рівень тиску. Він чудово підходить як доповнення до крекерів або може поєднуватися з фруктами чи овочами.
Рікота
Рікота, з її кремовою текстурою, містить 135 мг натрію та 289 мг кальцію на півсклянки. Це один з найкращих сирів для зниження артеріального тиску, і його можна додавати до макаронних страв.
Підписуйтесь на наш Facebook та Telegram-канал , щоб бути в курсі найважливіших подій.