• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Wednesday, February 8, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Кулінарія

Готуємо молоду картоплю зі смачними додатками

slavasavosh Автор slavasavosh
21.06.2018
у Кулінарія
Reading Time: 1 min read
505 5
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Усім знайомий рецепт молодої катоплі зі сметаною, кріпцем і шкварочками, але є ідея, як урізноманітнити традиційний підхід.

Почнімо з базового: їсти молоду картоплю можна прямо з шкіркою, це лише додасть страві корисності. Вважається, що саме у верхній частині коренеплоду міститься найбільша кількість корисних елементів. Крім того, шкірка у молодої картоплі настільки тонка, що легко знімається при найменшому зусиллі. Очистити бараболі можна не тільки ножем, але і жорсткою губкою, металевою сіточкою або навіть сіллю. В цьому випадку рекомендується скласти бараболі в каструлю, всипати туди жменю крупної солі і енергійно потрясти кілька хвилин. Але найпростіше залити картоплю водою і після 5 хвилин ретельно мити кожну картоплинку, шкірка легко відокремиться в процесі.

Молода картопля, запечена в мультиварці, виходить дуже ароматною ніжною і з підрум’яненою скоринкою

А ось родзинку цій простій і доступній страві додає абсолютно дивовижний гострий індійський соус чатні, приготований із вишні. Такий кислувато-пряний соус чудово підходить не лише до різних м’ясних страв, але й до просто нейтральних овочів.

Для вишневого чатні:

  • 400 г вишні,
  • 1 цибулина,
  • шматочок кореня імбиру,
  • 1/3 стручка червоного пекучого перцю,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • 200 мл червоного вина,
  • 1 ст. ложки бальзамічного оцту,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • щіпка меленої кориці,
  • щіпка меленого коріандру,
  • 1 бутон гвоздики,
  • щіпка чорного меленого перцю,
  • сіль за смаком.

Молода картопля в мультиварці з вишневим чатні – приготування:

  1. Вишню помий, обсуши і очисти від кісточок. Цибулю дрібно поріж. Також дрібно поріж імбир. Подрібни червоний пекучий перець.
  2. Поклади в чашу мультиварки вишню, цибулю, імбир і пекучий перець. Додай решту інгредієнтів для вишневого чатні і акуратно перемішай.
  3. Накрий мультиварку кришкою і зніми клапан, щоб уникнути проблем із піною і щоб чатні краще загус. Вибери режим “Тушкування”, 2 години. У процесі приготування періодично перемішуй чатні. Спробуй на смак і при необхідності додай цукор і сіль.
  4. Готовий чатні має добре розваритися і загуснути. Якщо в соусі ще багато рідини, вибери на мультиварці програму “Випічка”, 10 хвилин і ще його увари. Готовий соус переклади в піалу і остуди.
  5. Молоду картоплю помий, почисти від шкірки і знову гарненько помий. Велику картоплю розріж на частини, дрібну можна залишити цілою. Головне, щоб шматочки молодої картоплі були однакового розміру. Дрібно поріж кріп.
  6. На дно чаші мультиварки помісти олію і вершкове масло, виклади молоду картоплю і посоли.
  7. Вибери режим “Випічка” і запікай молоду картоплю в мультиварці 40-50 хвилин, періодично перемішуючи. Наприкінці приготування додай подрібнений кріп.
  8. Подавай гарячу молоду картоплю, запечену в мультиварці, з прохолодним вишневим соусом чатні.

Молода картопля швидко смажиться і має яскравіший смак

  1. Молоду картоплю гарненько помий і почисти зручним для тебе способом: поскобли ножем, потри металевою мочалкою або ж крупною сіллю.
  2. Знову помий почищену молоду картоплю, обсуши рушником. Велику картоплю розріж навпіл, невелику залиш цілою. Але краще вибирати однакову картоплю, щоб вона рівномірно обсмажилася.
  3. Налий олію в сковороду і гарненько її розігрій. Виклади в сковороду молоду картоплю і обсмаж з усіх боків до золотистої скоринки. Потім накрий кришкою і готуй на середньому вогні, періодично помішуючи, приблизно 15 хвилин.
  4. Додай на сковороду розмарин і готуй іще 5-10 хвилин в залежності від товщини шматочків. Наприкінці молоду картоплю посоли і поперчи.
  5. Дрібно поріж кріп. Часник пропусти через часничницю. Готову смажену молоду картоплю посип кропом і часником, накрий кришкою і дай постояти пару хвилин.
  6. Подавай смажену молоду картоплю гарячою як гарнір для м’яса, риби або салатів.

І все ж якщо ти прихильниця консервативного раціону чи маєш на меті літнє схуднення, є сенс почастуватися вареною картоплею і салатом із зелені: жодної олійки чи сметани. Для аромату можна скористатися сухими хмелями-сунелями, хоча найкраще – свіжими кріпцем і петрушкою.

За матеріалами tochka.net

 

 

 

 

Теги: дієтакартоплярецептсоус
Поділитися397Твітнути248Поділитися99
slavasavosh

slavasavosh

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?