• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Monday, February 6, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Кулінарія

Холодне “перше” – швидке і здорове рішення влітку

slavasavosh Автор slavasavosh
01.07.2018
у Кулінарія
Reading Time: 1 min read
418 4
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

У спекотну пору, хоч і вживаємо більше рідини, можна урізноманітнити раціон і поласувати холодними першими стравами, які в інший сезон лишаються поза увагою.

Кабачковий крем-суп

Поріж некрупно кабачки, картоплю. Залий картоплю водою, доведи до кипіння. Тим часом протушкуй потерту моркву і помідори. Коли картопля покипить хвилин 5, додай моркву, помідори, зелень, кабачки і готуй під кришкою на маленькому вогні ще 15 хвилин. Ближче до кінця посоли. Збий блендером суп до консистенції пюре. Додай сухих тертих спецій за смаком (базилік, майоран, суміш хмелі-сунелі) і сметани. Вистуди і постав у холодильник на 1 годину.

Перед подачею додай трішки лимонного чи грейпфрутового соку, а сам суп прикрасити подрібненою зеленню. Для поціновувачів грибів за 10 хвилин до подачі страви, можна приготувати печериці в рукаві у духовці.

Окрошка

Картоплю відвари в мундирі, остуди, почисти і поріж дрібними кубиками. Яйця звари круто, остуди і дрібно порубай. Відварене м’ясо (бажано дієтичне: курка, кріль, індик, хоча можна обійтися і взагалі без м’яса) поріж невеликими шматочками. Редис і огірки натри на крупній тертці. Зелену цибулю і зелень дрібно поріж. У глибоку ємність помісти всі підготовлені інгредієнти, посоли, поперчи, додай сметани, залий кефіром/квасом/натуральним йогуртом і перемішай.

Постав ємність у холодильник на 20 хвилин, щоб готова окрошка настоялась і охолола. Розлий окрошку по тарілках, прикрась вареним яйцем і свіжою зеленню.

Гаспачо

Потрібно 8-10 стиглих м’ясистих помідорів, 1 огірок, 2 болгарські перці, 1 цибулина (краще кримська червона), 4 зубці часнику, 1 ст. л. оцту (краще винного), 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, ½ ч. л. цукру, сіль, зелень (базилік, петрушка, кріп), кілька капель соусу табаско (для любителів гострого). Помідори чистиш від шкірки: опускаєш в окріп на 2 хвилини, потім у холодну воду і все легко чиститься. Розрізаєш навпіл, вирізаєш серцевинку. Перець очищуєш від насіння, цибулю і огірок чистиш, всі овочі нарізаєш крупними кубиками і разом з часником розтираєш у блендері до стану пюре.

Додаєш сіль, цукор, оцет, олію, лимонний сік, табаско, знову перетираєш у блендері і ставиш результат у холодильник на годину. Для поціновувачів морепродуктів можна додавати відварені креветки – тоді страва набуде екзотичних ноток і буде більш ситна.

Зважайте, що до літніх супів дуже добре смакують власноручні сухарики із чорного хліба та волоські горіхи.
Теги: рецептстравасуп
Поділитися328Твітнути205Поділитися82
slavasavosh

slavasavosh

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?