Гарна закуска для початку обіду – салат із мідіями, заправлений оливковою олією і лимоном, дуже смакує до білого вина.
Перед тим як варити мідії, закинувши їх у киплячу воду як банальні пельмені, їх потрібно гарненько промити в проточній воді. Численні морепродукти (і молюски – в тому числі) при надмірній тепловій обробці стають за консистенцією схожими на м’яку гуму. Кипень у каструлі необхідно посолити і додати всі необхідні спеції, які припадають до душі.
Мідії варяться на маленькому вогні, щоби підтримувалося небурхливе кипіння.
Час варіння мідій триває приблизно чотири хвилини: якщо вони великі, то можна варити п’ять хвилин, а якщо маленькі – то три. Як тільки мине необхідний час, мідії відразу ж потрібно перекласти в окрему тарілку, щоб вони охололи й не втратили апетитної пружності.
Що знадобиться для салату:
- 150 гр м’яса мідій
- 5-6 гілочок кропу
- 2-4 листка салату
- 3-4 шт. зеленої цибулі
- лимон, оливкова олія і біле напівсолодке вино за смаком
Щодо спецій, то перевага надається лавровому листу, розмарину, базиліку, стручку гострого червоного перцю.