/public/images/rss.png” src=”/public/images/rss.png” width=”26″ height=”26″ alt=”” class=”lozad pull-left”> RSS Контакти
Субота 01:51
7 Червня 2025
- Новини
- Луцьк
- Волинь
- Україна
- Світ
- Політика
- Економіка
- Гроші
- Бізнес
- Нерухомість
- НП
- Соціум
- Медицина
- Освіта
- Довкілля
- Вікенд
- Релігія
- Благодійництво
- Техно, IT
- Культура
- Музика
- Кіно
- Література
- Мистецтво
- Історія
- Авто
- Спорт
- Таблоїд
- Проекти ВН
- Акценти
- Трибуна
- повідом новину
- Аверс
Інтерв’юАналітикаФотоВідеоБлогиДосьєАнонсиПопулярне Запитай юриста PDF-архів газети
Що відбувається з тиском, коли ви п’єте чай із шоколадом
Сьогодні 00:18 Коментарів: 0 0 Твіт
Згідно з новим дослідженням, вживання шоколаду і чаю може бути корисним для здоров’я серцево-судинної системи.
Зокрема сполука під назвою флаван-3-ол, що міститься в шоколаді та чаї, може допомогти знизити артеріальний тиск, пише УНІАН з посиланням на Verywellhealth.
Дослідники виявили, що флаван-3-ол також міститься в інших продуктах, крім чаю і шоколаду, таких як виноград і яблука.
«У людей із підвищеним артеріальним тиском або гіпертонією ступінь зниження артеріального тиску був аналогічним до того, що можна було б очікувати від пігулок для зниження артеріального тиску», – прокоментував професор серцево-судинної медицини в Університеті Суррея й автор нового звіту Крістіан Хайсс.
У людей з низьким артеріальним тиском спостерігалося лише дуже незначне його зниження.
Читати ще: Як кава впливає на здоровʼя серця
Дієтолог Кевін Парк зазначив, що якщо у вас високий артеріальний тиск, вам, найімовірніше, знадобиться більше, ніж чай і шоколад, щоб із ним упоратися.
«Потрібно змінити спосіб життя і раціон, але включення продуктів, багатих на флаван-3-оли, в дієту може забезпечити більшу користь і позитивні зміни для артеріального тиску», – додав він.
Щоб побачити користь флаван-3-олів для артеріального тиску, потрібно буде регулярно додавати їх у раціон.
«Щоб побачити поліпшення артеріального тиску, споживання шоколаду або чаю потребуватиме тривалого періоду – близько 4-8 тижнів, згідно з дослідженням», – сказав Парк.
Хайсс зазначив, що середня доза флаван-3-олів, які споживали учасники дослідження, становила близько 500-600 міліграмів на день.
«Ви могли б досягти цього, випиваючи дві-три чашки чаю, одну-дві порції темного шоколаду, дві-три столові ложки какао-порошку, два-три яблука або суміш із меншої кількості цих речовин та інших фруктів, таких як виноград, груші та ягоди», – додав Хайсс.Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Повідомити