Замочування — це своєрідний процес активізації продукту.
Існує низка корисних жирів та джерел білка, які потребують замочування у воді перед тим, як потрапити до вашого організму.
Зокрема, горіхи, зернята, бобові та крупи багаті фітиновою кислотою( ред, – насичена циклічна кислота, яка є основною формою збереження фосфору в багатьох тканинах рослин, особливо в висівках і насінні). Звісно, це корисно, смачно та поживно, якщо їх правильно підготовлювати до вживання. Про це розповідає “24 телеканал“.
В природі фітинова кислота руйнується внаслідок потрапляння у вологе середовище. Тому перед споживанням варто замочувати ці продукти, аби активувати їх корисні властивості та нейтралізувати вміст фітинової кислоти.
Отож, ТОП-10 продуктів, які містять фітинову кислоту і потребують замочування у воді перед вживання або приготуванням:
Рис білий 0,1 – 1,1 %
Фундук 0,2 – 0,9 %
Горох 0,2 – 1,2 %
Волоський горіх 0,2 — 6,7 %
Сочевиця 0,3 – 1,5 %
Пшениця 0,4 – 1,4 %
Мигдаль 0,4 – 9,4 %
Квасоля 0,6 – 2,4 %
Кукурудза зерно 0,7 – 2,2 %
Насіння кунжуту 1,4 – 5,4 %
Активація – простий процес. Для цього потрібно усього лишень залити продукт чистою фільтрованою водою і смакувати!