Смузі вже давно заполонив серця та шлунки волинян, адже це справжній вітамінний коктейль, який без особливих зусиль можна приготувати вдома. Головний компонент такого напою – це фрукти, ягоди, а іноді навіть і овочі. На відміну від класичного мілкшейку основою смузі часто є натуральный йогурт без барвників та консервантів, або кефір, хоча рецептів на основі молока теж безліч. Особливо корисним смузі вийде зі свіжих продуктів, тому весна – найбільш вдалий час для смачного оздоровлення.
Які найсмачніші та найбільш корисні рецепти смузі можна приготувати власноруч читайте у публікації «Лучанки».
ФРУКТОВО-ЯГІДНІ СМУЗІ
Йогуртово-фруктовий смузі
Інгредієнти:
- 230 грамів йогурту;
- 2 склянки молока;
- півсклянки апельсинового соку;
- 2 склянки замороженої або свіжої полуниці;
- 1 банан.
Спосіб приготування:
Змішайте йогурт, концентрований сік, полуницю і очищений банан в блендері до однорідної маси. Налийте суміш у високі стакани.
Бананово-вівсяний смузі
Інгредієнти:
- 2 столові ложки вівсяних пластівців швидкого приготування;
- 1 банан;
- 2 столові ложки натурального йогурту;
- 10 штук мигдалю;
- 1 столова ложка меду.
Спосіб приготування:
Помістити всі інгредієнти в блендер та змішати до однорідної маси.
Цитрусовий смузі з морквою
Інгредієнти:
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- 1 морква;
- м’ята;
- 200 мілілітрів свіжовичавленого апельсинового соку.
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти в блендері до стану однорідної маси. Прикрасити напій можна дольками апельсина та м’ятою.
Помаранчевий смузі з бананами
Інгредієнти:
- 2 зелені яблука;
- 1 апельсин;
- 3 морквини;
- 100 грамів імбиру;
- 2 банани;
- пучок свіжої м’яти.
Спосіб приготування:
Моркву, імбир та яблука перетерти на сік. Отриману суміш змішати з фруктами та м’ятою в блендері.
М’ятно-полуничний смузі
Інгредієнти:
- 5 полуниць;
- півтора банани;
- 1 яблуко;
- пучок свіжої м’яти;
- половина лайма;
- 1 склянка води.
Спосіб приготування:
Яблуко та банан потрібно парізати маленькими шматочками. Фрукти покладіть у блендер та ретельно змішайте разом з листям м’яти, соком лайма, полуницею і водою. Напій повинен бути густим і однорідним.
ОВОЧЕВІ СМУЗІ
Смузі зі шпинатом
Інгредієнти:
- 60 грамів шпинату;
- 1 груша;
- 1 яблуко;
- 1 стебло селери;
- 2 чайні ложки оливкової олії;
Спосіб приготування:
Поріжте яблуко великими шматками (шкірку очищати не потрібно). Стебло селери очистіть від зовнішньої грубої плівки та поріжте великими шматками. Наріжте шпинат. Вийміть з грушки насіння, якщо шкірка дуже груба, тоді зніміть її. Вичавіть сік з яблука, налийте його в блендер, додайте оливкове масло і шпинат. Збийте всі складові до однорідної маси. За бажанням можете додати лід.
Зелений смузі
Інгредієнти:
- 1 морква;
- 4 броколі;
- 2 апельсини;
- 1 яблуко;
- 75 грамів шпинату;
- 250 мілілітрів апельсинового соку.
Спосіб приготування:
Моркву та броколі потрібно мілко нарізати, додати до апельсинового соку та змішати у блендері. Додати решту овочів та ще раз змішати до однорідної густої маси.
Морквяний смузі
Інгредієнти:
- 5 морквин;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 чайна ложка куркуми;
- мед за смаком;
- вода (яка покриє моркву у блендері).
Спосіб приготування:
Дрібно поріжте моркву або натріть на крупній тертці, додайте олію, мед, куркуму та воду, і збийте все у блендері до однорідної маси.
Зелений смузі з цитрусовим соком
Інгредієнти:
- 2 апельсини;
- 1 грейпфрут;
- 50 грамів шпинату;
- 2 корені селери.
Спосіб приготування:
Вичавіть сік з апельсинів і грейпфрута, змішайте все в блендері до однорідної маси.
Овочевий смузі на кефірі
Інгредієнти:
- 1 помідор;
- 2 зубчики часника;
- 2 огірки;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- оливкова олія;
- зелень за смаком.
Спосіб приготування:
Буряк, моркву та огірки почистити від шкіри, подрібнити у подрібнювачі або натерти на грубій тертці. Зелень поріжте якомога дрібніше. Помідори слід нарізати маленькими кубиками. Часник потрібно подрібнити в часникодавці. До подрібнених овочів додайте сіль, перець за смаком, а також оливкову олію та кефір, збийте уче в блендері.
Смачного!