Медики створили список продуктів, які не можна мити перед готуванням.
Аби уникнути отруєнь, більшість продуктів дійсно слід мити перед вживанням, але не усі. Ось перелік продуктів від “24 телеканалу“, які ми часто миємо перед приготуванням, однак робити цього не слід з тих чи інших причин.
Яйця
Яйця не потрібно мити, через те, що на птахофермах їх оброблюють спеціальним розчином для дезінфекції, який при контакті з водою частково змивається, але частково потрапляє в продукт. А от якщо ви миєте яйця для того, аби запобігти сальмонельозу, то це навряд чи допоможе. Тому що, сальмонельоз може бути в середині.
Курка
Мити курку не варто з тієї ж причини, що і яйця. Курку варто термічно обробити відразу після заморозки. Якщо ви готуєте бульйон, слід змінити воду тричі, а лиш тоді додати овочі.
М’ясо
До цієї категорії віднесли: яловичину, свинину, телятину, баранину. М’ясо мити не можна, бо бактерії з водою рознесуться по всьому продукту. Найкраще його просто просушити паперовим рушничком, а тоді готувати.
Макаронні вироби
Під час миття, з макаронів змивається крохмаль і вони стають твердішими. Також, вони не вберуть у себе будь-який соус, який, до прикладу, ви приготуєте на додачу.
Свіжі гриби
Гриби варто мити лише перед самим приготуванням, також варто пам’ятати, що після миття, їх треба просушити паперовим рушничком.
Медики наголошують, що замочувати гриби не можна ні в якому разі.