Американський дієтолог Крістофер Гарнер розповів, які продукти не можна вживати натщесерце.
Про це розповідаємо з посиланням на “24телеканал“.
Дріжджова випічка
Дріжджі діють на слизову шлунка особливим чином, тому утворюються гази. В результаті здуття і відрижка. Якщо хочете з’їсти випічку, краще поласувати нею після порції білка та овочів.
Цукор і солодкі фрукти
Якщо ми на порожній шлунок випиваємо солодкий напій, з’їдаємо стиглий банан або пару цукерок, то підшлункова залоза починає викидати інсулін, цукор в крові різко падає, і ми відчуваємо втому, сонливість і апатію. Тому підбадьорити себе цукром більше, ніж на 20 хвилин не вийде.
Цитрусові
Апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони подразнюють слизову оболонку вашого шлунку, та роз’їдають її і з часом можуть викликати гастрит. Варто додати, що людям зі зниженою кислотністю шлунка такі проблеми можуть і не загрожувати, а ось якщо є будь-які проблеми зі шлунково-кишковим трактом або підвищена кислотність, з’їжте апельсин в кінці трапези.
Груша і Хурма
Ці фрукти об’єднує одне – гранично високий рівень клітковини, яка без помічників може травмувати органи шлунково-кишкового тракту. В результаті моторика сповільнюється, їжа засвоюватися гірше, виникає важкість.
Часник
Попри користь, цей продукт сильно подразнює стінки шлунка, а також жовчний міхур. До цієї ж категорії відноситься і перець чилі.