Сніданок — найважливіший прийом їжі. Саме він здатен забезпечити вам максимальну продуктивність, бадьорість та гарний настрій.
Сьогодні ж, “ВолиньТоп” розповість вам, що приготувати на сніданок, аби це було швидко та смачно. Отож, ТОП-5 “швидких” сніданків.
Омлет
- 2-3 яйця
- будь-які овочі, які знайдете в холодильнику (болгарський перець, помідори, квасоля, цибуля, морква тощо)
- сіль, перець за смаком
- м’ясо (курятина, свинина, якщо є)
Збиваємо яйця, до них додаємо усі інші інгредієнти, перемішуємо й виливаємо на пательню. Курку слід обсмажити попередньо. Смажимо під кришкою доки яйця не зготуються. За бажанням посипаємо зеленню або твердим сиром.
Оладки з фруктами
- 2-3 яйця
- фрукти за смаком
Яйця збиваємо, фрукти розминаємо виделкою та змішуємо з яйцями. Готуємо з тіста оладки на розігрітій пательні, обсмажуючи з двох сторін. Можна і без додавання масла.
Лінива вівсянка
- вівсяна крупа – 3-4 ст.л
- молоко, йогурт або вода – 8-10 ст.л (щоб покрило вівсянку)
- цукор, фрукти, горішки за смаком
Цей рецепт потребує приготування з вечора. Заливаємо вівсянку з фруктами чи горішками молоком, йогуртом або водою та залишаємо на ніч у холодильнику. До ранку поживний сніданок, на який не доведеться витрачати зайву хвилину, буде готовий.
Кекс в чашці
- 1 ст. л. вівсяних пластівців (можна взяти будь-яке борошно)
- 1 яйце
- 1 ст. л. какао
- 1 ст. л. сухого молока (можна обійтися без нього)
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю або кукурудзяного борошна (якщо немає – просто дайте більше звичайного борошна на 1 ложку)
- 1-2 ст. л. кефіру або ряжанки
- 1 ч. л. розпушувача для тіста (замінник – сода, гашена оцетом або лимонним соком).
Змішуємо усі інгредієнти. Кефір, ряжанку додаємо доти, поки не отримаємо консистенцію рідкої сметани. Переливаємо суміш у високу чашку. Ставимо в мікрохвильову піч 3 рази по 1 хвилині. 1 хвилина – перерва, потім знов 1 хвилина – перерва, і так ще раз. Як крем для кексу можна використати 50 грамів йогурту чи ложку джему.
Грінки з яйцем
- 2 яйця
- твердий сир
- хліб
- спеції за смаком
Збиваємо яйця із тертим сиром. Обвалюємо хліб в отриманій суміші й обсмажуємо на пательні. Сніданок готовий.