23 травня, 19:19 0 У літню пору морозиво часто потрапляє до списку продуктів, які можуть становити загрозу для здоров’я. Щоб не нашкодити собі, слід звертати увагу на кілька важливих аспектів під час вибору цього улюбленого десерту.
Про це пише Телеграф.
Експерти у сфері здорового харчування наголошують: головне — не ціна, а склад і стан упаковки морозива. Пошкоджена упаковка або неправильні умови зберігання можуть зробити морозиво небезпечним, адже волога всередині створює сприятливе середовище для розвитку шкідливих мікроорганізмів.
За державними стандартами морозиво в Україні поділяється на три категорії:
-4733 — морозиво з молочними жирами;
-4734 — плодово-ягідне морозиво;
-4735 — морозиво з рослинними жирами.
Найбезпечнішим вважається вид 4733, де використовуються тільки молочні жири без додавання рослинних. Зазвичай термін зберігання такого морозива становить 10-12 місяців, але іноді на полицях можна знайти продукти з терміном до двох років.
Фахівці радять уникати надто дешевого морозива, адже воно часто містить пальмову олію замість натурального молока, а також різні хімічні добавки — ароматизатори, барвники та стабілізатори смаку. Найкращим вибором буде якісне морозиво — пломбір або вершкове.
Раніше ми писали, що у західній області виявили небезпечні ягоди на ринках.
Підписуйтесь на наш Facebook та Telegram-канал , щоб бути в курсі найважливіших подій.