02 травня, 19:51 0 Після великодніх свят в Україні очікується зниження цін на деякі категорії харчових продуктів. За прогнозами фахівців Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, у травні можуть здешевшати м’ясо та овочі.
Про це пише ТСН.
Найбільше перед Великоднем подорожчала свинина, зокрема підчеревина, ребра, лопатка та ошийок — на 4,1–9,5%. Це пов’язано з традиційним попитом на свинину у святковий період, пояснює провідна наукова співробітниця Наталія Копитець. Після свят ціни почали поступово знижуватись.
Очікується, що у травні яловичина та свинина можуть подешевшати до 3%. Проте на фоні активного пікнікового сезону можливе незначне зростання цін на свинячий ошийок і курячі гомілки — на 1,5–2%.
Що стосується овочів, то вони теж мають здешевшати — у межах 7% порівняно з квітнем. За словами головної наукової співробітниці Інни Сало, розширення асортименту тепличної продукції зумовить зниження цін, зокрема на білокачанну капусту та моркву. Картопля може коштувати близько 30 грн/кг — це на 8% менше, ніж минулого місяця.
Також спостерігається зниження вартості деяких тепличних салатних овочів — до 15%. На формування цін продовжують впливати тарифи на електроенергію, ціни на пальне, логістичні витрати та обсяги постачань.
Раніше ми писали, що ціни на хліб в Україні зростуть.
Підписуйтесь на наш Facebook та Telegram-канал , щоб бути в курсі найважливіших подій.