Сьогодні, 19:43 0 Вартість цукру в Україні зростає, і найближчими місяцями ця тенденція може зберегтися. Основними причинами подорожчання є активний експорт та сезонні фактори.
Про це повідомляє сільськогосподарський кооператив ПУСК.
Станом на сьогодні середня відпускна ціна на цукор із заводів становить 24,60–25,30 грн/кг. Водночас експерти прогнозують подальший ріст вартості.
За даними сільськогосподарського кооперативу ПУСК, одним із ключових чинників є високий внутрішній попит та розширення можливостей експорту. Українські виробники активно постачають продукцію до ЄС, а також до Туреччини, Індонезії, Кот-д’Івуару, Камеруну та Ізраїлю.
Попит на український цукор на європейському ринку спричинив додатковий тиск на ціни. Багато виробників орієнтуються на вигідні експортні квоти, що зменшує обсяги продукту на внутрішньому ринку.
Ще один фактор – сезонне зростання вартості. Традиційно ціни на цукор підвищуються з початку року й до середини літа.
Експерти прогнозують, що до червня–липня вартість цукру може зрости до 27–28 грн/кг (з урахуванням ПДВ).
Отже, поєднання зовнішнього попиту та внутрішніх ринкових факторів може сприяти подальшому підвищенню цін на цукор у найближчі місяці.
Підписуйтесь на наш Facebook та Telegram-канал , щоб бути в курсі найважливіших подій.