24 квітня, 20:57 0 Вчені виявили зв’язок між вживанням солодкої газованої води та підвищеним ризиком розвитку раку підшлункової залози. Дослідження, проведене в Міннесотському університеті, базувалося на даних понад 60 тисяч осіб за 14 років.
Про це пише Конкурент.
Виявлено, що люди, які споживали два або більше порцій солодкої газованої води на тиждень, мали на 87% вищий ризик захворіти на рак підшлункової залози.
Дослідники пов’язують це з високим вмістом цукру в напоях, який стимулює вироблення інсуліну в підшлунковій залозі. Це, у свою чергу, може сприяти росту ракових клітин. Однак зв’язку між споживанням фруктових соків та цим видом раку вчені не знайшли.
Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
Раніше ми писали, що вчені назвали продукт, який знижує ризик передчасної смерті.
Підписуйтесь на наш Facebook та Telegram-канал , щоб бути в курсі найважливіших подій.