• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Friday, January 27, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Кулінарія

Ягідний пиріг: дієві рецепти

slavasavosh Автор slavasavosh
15.06.2018
у Кулінарія
Reading Time: 1 min read
441 4
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Літо радує розмаїттям ягід, тож пора почастуватися смаколиками.

Випікається у духовці

150 г вершкового масла;, 300 р цукрового піску;

2 крупненьких яйця; 2 ст. борошна;

1 уп. магазинного розпушувача; 1 уп. ванільки;

500 г будь-яких ягід; 4 ст. л. крохмалю.

Приготування:

1. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно було досить м’яким. Додайте до нього порцію цукру (100 г), вбийте яйця, розітріть виделкою. Як тільки маса стане однорідною, введіть ванільний цукор і розпушувач. А потім частинами введіть просіяне борошно.

2. Розкачайте тісто в пласт, викладіть на деко і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин. Поки основа «відпочиває», зробіть начинку. Промиті або розморожені ягоди викладіть в каструльку, засипте цукром, перемішайте. Як тільки кристали розчиняться, приготуйте крохмаль. Розведіть його парою ложок холодної води, а потім влийте в начинку. Проваріть навчинку на малому вогні протягом 5-7 хвилин, добре охолодіть.

3. Дістаньте форму з основою з холодильника, викладіть начинку і поставте випікатися на 40-50 хвилин в заздалегідь розігріту духовку (180°С).

Готується в мультиварці

Візьміть 100 г вершкового масла (маргарину); 300 г цукру–піску;

1.5 ст. муки; пару яєць; 1 ч. л. розпушувача або соди з оцтом;

жменю солі; 300 г малини або інших ягід; баночку (180-200 г) сметанки.

Приготування:

1. Масло або маргарин завчасно дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло і набуло м’якість. Потім розітріть його з цукром (150 г). Збийте яйця з розпушувачем або содою. Змішайте маслянно–цукрову суміш і збиті яйця двічі з просіяним борошном, щоб вийшло еластичне тісто. Воно повинно бути досить пружним, не розпливатися і не липнути до рук

2. Змастіть чашу мультиварки шматочком вершкового масла і викладіть тісто, сформувавши високі бортики. Зверху викладіть малину, закрийте кришку і, встановивши режим «Випічка» залиште запікатися на 1 годину. В цей час підготуйте сметану. Не залежно від жирності з неї потрібно видалити зайву вологу. Для цього викладіть її на кілька шарів марлі або чисту бавовняну тканину, скрутіть мішечком і зміцните на краю каструльки, щоб в неї стікала рідина.

3. Як тільки пиріг досить пропечеться, вийміть його з мультиварки. Щоб не обпектися, почекайте, поки він трохи охолоне. Сметану збийте з другою порцією цукру (150 г) і залийте кремоподібної масою пиріг. Дайте йому час на просочення (не менше 1 години) і кличте гостей до столу.

Готується в холодильнику

Вам знадобиться: полуниця 200 г, смородина чорна 300 г, кисломолочний сир 500 г, сметана 200г, йогурт полуничний 100г, цукор 100г, ванільний цукор 1 пакетик, желатин 25г, вівсяне печиво 300 г (або звичайне пісочне), вершкове масло 100 г.

Печиво потрібно подрібнити в крихти та змішати з м’яким вершковим маслом. Викласти суміш у роз’ємну форму вкриту пергаментом, або ж як зробила я – харчовою плівкою. На поставити у холодильник.Желатин залити водою та залишити набухати. Сир перетерти з сметаною, йогуртом, цукром, ванільним цукром та додати частину смородини. Іншу частину залишити для прикрашання. Желатин розігріти у мікрохвильовій або на водяній бані, обережно влити у сиркову масу та перемішати.


Печиво вийняти з холодильника, присипати його кокосом та викласти полуницю. Поки я бралася робити торт, половину полуниці з’їла, тому поставила скільки залишилося, але цього вистачило. Далі залити сиркову масу та зверху прикрасити смородиною і відправити торт у холодильник, щоб повністю застиг.

Прикрасити десерт можна листочками м’яти.

За матеріалами gurman і prozak

Теги: головнепирігрецептягоди
Поділитися346Твітнути216Поділитися87
slavasavosh

slavasavosh

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?