Крем-суп – поживна і корисна перша страва, до того ж з приємною консистенцією. Приготувати цю страву в домашніх умовах можна практично з будь-яких інгридієнтів, однак є кілька секретів, які треба знати, щоб приготувати крем-суп правильно. Так, цей суп, на відміну від звичайного, готуєтся на соусі бешамель, молоці або бульйоні, який роблять з льєзону (суміші жирних верків та яєчних жовтків), та обсмаженого борошна. А також варто знати, що основою для крем-супу повинен бути один базовий інгридієнт, а решта продуктів підбирається, щоб їхні смаки поєднувалися між собою.
Інтернет-видання «Лучанка» пропонує вам спробувати приготувати смачний крем-суп та приємно здивувати своїх близьких.
КРЕМ-СУП З БРОККОЛІ ТА БЛАКИТНОГО СИРУ
Інгрідієнти:
- 1 головка капусти броколі;
- 100 грамів блакитного сиру;
- 20 грамів вершкового масла;
- 2 цибулини;
- 750 мілілітрів молока;
- 250 мілілітрів вершків;
- 1 зубчик часнику.
Спосіб приготування:
Вершкове масло потрібно розтопити на пательні і посмажити на ньому цибулю, додати часник і смажте ще хвилину. Далі слід вкинути нарізану броколі та влити молоко. Суміш має тушкуватися протягом 30 хвилин. Згодом додайте туди вершки та блакитний сир, сіль та перець за смаком. Готуйте ще 10 хвилин і збийте в блендері.
СИРНИЙ КРЕМ-СУП
Інгрідієнти:
- 2 цибулини;
- 3 картоплини;
- 100 грамів кореня селери;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки вершкового сиру;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 2 морквини;
- кріп;
- грінки;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Наріжте одну цибулину, моркву, картоплю та корінь селери великими кубиками. Поставте каструлю на вогонь та налийте туди 2 столові ложки оливкової олії та овочі, смажте їх протягом 2 хвилин. Після цього влийте гарячу воду так, щоб вона покрила овочі та доведіть суміш до кипіння, зніміть пінку та варіть ще півгодини.
Згодом збийте овочі у блендері до однорідної маси, додайте вершкове масло та сир, змішайте усі інгрідієнти, посоліть та поперчіть. За бажанням можна додати мускатний горіх. Поставте суп на вогонь та постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зверху покладіть хрусткі грінки.
КУРЯЧИЙ КРЕМ-СУП ЗІ ШПИНАТОМ І ВЕРШКАМИ
Інгрідієнти:
- 200 грамів курячої грудинки;
- 500 грамів шпинату;
- 1 склянка вершків;
- 1 цибулина;
- 4 картоплини;
- 3 зубчики часнику;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- щіпка мускатного горіха;
- половина чайної ложки чебрецю;
- лавровий лист;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Покладіть курячі грудинки в каструлю разом з лавровим листом, посипте їх чебрецем, сіллю і перцем, залийти водою і варіть протягом 20 хвилин на повільному вогні під кришкою. Не забувайте постійно знімати пінку. Водночас обсмажте цибулю і часник в борошні на оливковій олії, додайте шпинат і тушкуйте впродовж 5 хвилин. Вийміть курячі грудки, а в бульйон покладіть в бульйон картоплю, нарізану кубиками і варіть до готовності. Туди ж додайте шпинат та варіть ще 10 хвилин. Вийміть лавровий лист. Перелийте суп у блендер та змішайте в одноріду масу. Вилийте суміш назад у каструлю, додайте склянку вершків та нагрійте, не доводячи до кипіння. Посипте суп мускатним горіхом зверху.
ГОРОХОВИЙ КРЕМ-СУП З ЧАСНИКОВИМИ ГРІНКАМИ
Інгрідієнти:
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 500 грамів жовтого гороху;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 4 зубчики часнику;
- грінки;
- зелень за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Замочіть горох у холодній воді 3 години, злийте воду. Поставте горох варитися на слабкий вогонь з закритою кришкою протягом години. Зауважте – чим більше ви наллєте води, тим рідшим буде суп. Тим часом почистіть овочі. Натріть моркву на тертці, цибулю поріжте кубиками та обсмажте їх на пательні на середньому вогні, постійно помішуючи близько 10 хвилин. Дрібно наріжте зелень. Обсмажте грінки або батон, нарізаний кубиками з розтертим часником. Тепер додайте усі інгрідієєнти в горох, доведіть його до кипіння та поваріть ще 5 хвилин. Дайте масі охолонути трохи, потітвм змішайте все у блендері до кремоподібної маси. Насамкінець покладіть зверху грінки.
МОРКВЯНИЙ КРЕМ-СУП
Інгрідієнти:
- 500 грамів моркви;
- 500 грамів картоплі;
- Половина цибулі;
- 2 помідори;
- Петрушка;
- 3 столові ложки соняшникової олії;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Овочі потрібно почистити. З помідорів здерти шкірку і дрібно порізати. Картоплю нарізати великими шматками, моркву скибочками, а цибулю дрібно покришити. Налийте 2 літри води у велику каструлю, Вкиньте туди картоплю, моркву, цибулю, петрушку та олію, усе посоліть. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1 годину, поки овочі не стануть м’якими. Дайте супу трохи охолонути, а потім розмеліть його в блендері. Знову вилийте суміш в каструлю та розігрійте. Подавати страву рекомендують з грінками або сухарями.
Смачного!