Заморожені ягоди — чудові ласощі зимою.
Втім, чи зберігають вони вітаміни після замороження – питання спірне. Отож, “ВолиньТоп”, з посиланням на “24 телеканал” вирішило розібратись у цій темі.
Літом ми маємо прекрасну можливість насолоджуватися смаковими якостями та корисними властивостями ягід. Однак, восени та взимку можливості споживати їх – знижуються, а потреба залишається. Тому, здавалось би, заморозити джерело вітамінів – чудовий варіант.
Користь
Доведено, що особливих відмінностей в властивостях заморожених ягід у порівнянні зі свіжими немає. Користь заготовленого продукту залежить від типу заморозки й виду ягід.
Максимальна кількість цінних і корисних речовин у фруктах міститься при зборі врожаю. З плином часу, їх кількість зменшується, а, значить, і вітамінів організм отримає набагато менше.
Великою перевагою є низька калорійність заморожених фруктів, на відміну від компотів, джемів, варення, що містять багато цукру.
Ягоди містять безліч вітамінів групи В, С, А та мінеральних речовин, які просто необхідні в зимовий період, коли людський організм виснажується і страждає авітамінозом.
Що заморожувати?
Абрикоси та сливи можна заморожувати будь-яким способом, зручно – половинками.
Груші ж перед заморожуванням рекомендуємо вимити, просушити, видалити з них серцевину, порізати й варити протягом декількох хвилин в солодкій воді. І морозити їх краще в сиропі.
Смородину заморожують сухим способом, поклавши її в контейнери або целофанові пакети, а також у вигляді пюре, причому як з цукром, так і без нього.
Ягоди слід ретельно перебрати, видалити плодоніжки й листя.
Черешні та вишні заморожують з кісточками й без. Можна – в цукрі.
Також ягоди можна морозити у вигляді асорті. Такий варіант чудово підійте для компотів, чізкейків та інших видів десертів.
Важливо заморожувати ягоди порційно – в зручному для вас обсязі, адже повторно їх заморожувати неприпустимо. Крім того, можна відбирати потрібну кількість ягід з однієї великої місткості.
А ще заморожені ягоди можна перетворити на домашнє морозиво.