• Про нас
  • Контакти
РЕКЛАМА
Tuesday, February 7, 2023
  • Вхід
Луцьк News
  • Прогнози
  • Коментарі
  • Рекомендації
  • Відео
  • Події
  • Хештеги

No products in the cart.

ДОДАТИ НОВИНУ
ПІДТРИМАТИ
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Головна
  • #StandwithUkraine
  • #StopRussia
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Луцьк News
Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
Головна Здоров’я

Зимовий авітаміноз: даєш більше вітамінів

YuliyaShatalko Автор YuliyaShatalko
31.01.2018
у Здоров’я, Кулінарія
Reading Time: 1 min read
483 5
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Зима – час, коли ми найбільше потребує вітамінів. Перепади температури, малорухливий спосіб життя, зменшення сонячного світла та часті епідемії ОРВІ даються взнаки – організм послаблюється та стає особливо чутливим до будь-яких загроз. До того ж, їжа, яку ми в цей час вживаємо також не містить необхідну для здоров’я кількість вітамінів та поживних речовин.

Однак, існують прості способи тримати себе в тонусі до настання нового врожаю свіжих корисних продуктів харчування.

Як поновити вітамінний запас в організмі читайте у нашій публікації.

ВІТАМІН А

Дефіцит вітаміну А провокує погіршення зору, схильність до нежитю, бронхіту, пневмонії, гастриту, уретриту, циститу, проблем зі шлунком та волоссям.

Відновити баланс вітаміну А в організмі можна завдяки вживанню жирів.

Найсмачнішим джерелом цього вітаміну є ягоди обліпихи. З них можна зварити смачний компот. Потрібно просто залити обліпиху гарячою водою, додати мед і дати настоятися протягом 10 хвилин. Її також можна розтерти з цукром та додати в йогурт. Окрім цього з обліпихи можна зробити смачну та корисну олію.

ВІТАМІНИ ГРУПИ  В

Дефіцит вітаміну В може призвести до задишки, м’язової слабкості, втрати апетиту, болю в голові, сухості шкіри, безсоння, погіршення пам’яті та навіть депресії.

Відновити баланс вітаміну В вдасться, якщо харчуватися крупами, а також нежирною свининою та житнім хлібом.

Дуже корисно додавати в їжу висівки. Вони можуть бути житніми, ячмінними, рисовими, пшеничними, тощо. Для повного ефекту слід за 20 хвилин до прийому їжі заливати 2 столові ложки висівок водою, дати їм настоятися, а потім з’їдати, запиваючи водою. Важливо не переборщити з дозою, адже надмірне вживання цього продукту може порушити роботу кишечника.

ВІТАМІН С

Дефіцит вітаміну С проявляється у неврозі, болю в суглобах, кровотечі ясен, частих ГРВІ та довгому заживанню ран.

Відновити баланс вітаміну С легко за допомогою журавлини, горобини та шипшини. Ягоди слід заливати кип’ятком, а потім трохи пом’яти та додати мед.

Також можна відтиснути сік з журавлини, поставити його в холодильник, а потім долити 400 мілілітрів води, всипати цукор та дати покипіти протягом півгодини. Далі слід змішати його з соком і пити раз в день.

Ягоди шипшини слід на вечір залити окропом , а вранці вже можна пити як корисний вітамінний чай.

ВІТАМІН D

Дефіцит вітаміну D – деформація грудної клітки і хребта, крихкість зубів, захворювання дихальних шляхів, слабкість та дратівливість.

Відновити баланс вітаміну D ви легко зможете, включивши у свій раціон оселедець, скумбрію, сьомгу, а також молоко і яйця. Але необхідну дозу цього вітаміну (0,0025 міліграмів для дорослого і 0,0125 міліграмів для дитини) не можна отримати лише з продуктами харчування, адже він міститься у них в недостатній кількості. Головне джерело вітаміну D – це сонце. Тому при будь-якій першій нагоді виходьте на вулицю, особливо  вранці.

ВІТАМІН E

Дефіцит вітаміну Е можна помітити, якщо людина стала слабкою, шкіра – сухою, а на тілі почали з’являтися екземи та виразки, також можуть початися проблеми зачаттям і виношуванням дітей, погіршенням чоловічої статевої функції.

Відновити баланс вітаміну Е можливо, якщо їсти горіхи, олії і шпинат.

Але найбагатший його джерело – пророщені зерна пшениці. Щоб отримати таке джерело вітаміну Е в домашніх умовах, покладіть у глибоку тарілку стакан зерен пшениці, розрівняйте їх, налийте 2 склянки холодної води і залиште на 36 годин. Згодом води у тарілці вже не буде, далі слід викласти зерна тонким шаром на темну тканину, попередньо добре змочивши її, і залишити ще на 2 доби, після чого зерна почнуть проростати. Перш ніж їсти цей продукт, потрібно його ретельно промити, щоб не було запаху.

ВІТАМІН К

Дефіцит вітаміну К загрожує погіршенням згортання крові та загоєння ран.

Відновити баланс вітаміну К нескладно, адже він є у всіх зелених рослинах, і чим більше хлорофілу, тим його більш.

Взимку з зеленю скрутно, тому вихід – пити зелений чай. Та заварювати його, щоб зберегти вітамін, потрібно правильно. Воду слід закип’ятити і обдати окропом чашку, а потім накрити її блюдцем на кілька хвилин. Після цього воду злийте, покладіть у чашку чай та залийте його окропом, щільно накрийте і залиште настоюватися хвилин на 10.

 

Теги: авітамінозвітаміниздорове харчування
Поділитися380Твітнути237Поділитися95
YuliyaShatalko

YuliyaShatalko

Луцьк News

© Спектр Медіа Група

Меню

  • Про нас
  • Умови користування
  • Політика конфіденційності
  • Публічна оферта
  • Контакти

Слідкуйте за нами

Результатів не знайдено
Переглянути весь результат
  • Луцькі соколи
  • Без категорії
  • Бізнес-проєкти
  • Відео
  • Дзеркало міста
  • Open Volyn
  • Таємна влада
  • Культура країни
  • Місто світла
  • Запитай у лікаря
  • Інтерв’ю
  • Освітній Update
  • Події
  • Прогнози
  • Рекомендації
  • Стрім
  • ТОП
  • Хештеги

© Спектр Медіа Група

З поверненням!

Увійдіть до свого акаунту нижче

Забули пароль?

Отримати свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути свій пароль.

Увійти
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?